Amy Winehouse in the house

Ondernemers zijn steeds vaker als zelfstandigen op zoek naar opdrachten, maar ook naar verbanden om collega ondernemers te ontmoeten. Niet in een koud bedrijfsverzamelgebouw, maar in een warm nest met mede-entrepeneurs die samen komen om elkaars ambassadeurs te zijn.
Dat is precies waar Tribes voor staat. Als volkenkundige spreekt mij dat enorm aan.

Na zijn eigen familiestamboom te hebben onderzocht merkte Eduard Schaepman (oprichter Tribes) dat zijn eigen familie over de hele wereld is uitgezworven. Sommigen waren nog steeds met schapen bezig. Zo ontstond zijn fascinatie voor zwervende stammen.

Tribes opent Tribes X op Amsterdamse Zuidas
Op 20 april 2017 opende oprichter Eduard Schaepman het 11e Tribeskantoor in Nederland. En Quebreda was hier bij!

Bij de opening was ook een Amy Winehouse look-a-like aanwezig. Amy Winehouse was een goed voorbeeld voor de Tribe X. Zij behoorde bij de misfits die dreigden buiten de boot te vallen, maar uiteindelijk toch succesvol bleken te zijn.

Tussen de luxe hoogbouw aan de exclusieve Zuid As in Amsterdam vind je grote kantoren van Accenture, ABN AMRO, Coolblue, Google Nederland, maar ook Fintechbedrijven zoals Innopay.

Wat zegt Eduard Schaepman?
Eduard Schaepman heeft met Tribes zijn bestemming gevonden. Hij begon in 2015 in Eindhoven met het Tribesconcept.

Schaepman: “De afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan in de behoeften van de moderne, mobiele zakenman en -vrouw wat betreft hun werkplek. Dit zijn met name high-tech, ‘plug&play’ ICT en high-touch pure food concepts, duurzaam interieur en vooral ook; een plek om je thuis te voelen. Onafhankelijk of ze voor een groot bedrijf werken of voor zichzelf, de hedendaagse ‘Business Nomads’ vormen steeds meer een groep op zich.”

Quebreda is benieuwd wanneer Tribes naar Breda komt, want 1 bedrijf uit Breda heeft zich al aangesloten in Amsterdam.

Jos Quaedvlieg van Quebreda Social Media Coach

P.S. Wil je meer weten over Tribes? Of weten waar je de Tribeskantoren kunt vinden? Kijk dan op de website of in dit filmpje. En kijk hier naar de opening van het 11e kantoor op 20 april.