De cryptocoin heeft deze maand een ongelooflijke opmars gemaakt. Bitcoin is de grootste en bekendste van alle cryptocurrency met 32 miljard omzet, terwijl nummer twee Ethereum 12 miljard omzet telt. De bitcoin begon in mei met $ 1.350,- en steeg in de drie weken daarna 50 procent in waarde.
Vanuit een beleggersperspectief is de bitcoin te vergelijken met een digitale kopie van goud. Goud is al eeuwenlang dé veilige haven. Het edelmetaal en cryptogeld hebben veel overeenkomsten en zijn beiden interessant voor investeringen in woelige tijden. Beiden zijn namelijk oneindig en gemakkelijk deelbaar en waardevast. Ze moeten gemijnd worden, zijn een ruil- en betaalmiddel, hebben grote waarde en hebben nauwelijks opslagruimte nodig. Beiden zijn niet geliefd door overheden en voorlopig nauwelijks te traceren door de belasting, het zijn alternatieven voor cashgeld en niet bij te drukken door centrale banken.
Lees meer over bitcoin: https://quebreda.nl/blog150217
Japan
Het gebruik van bitcoin als betaalmiddel groeit snel. Meer dan 100.000 handelaren accepteren bitcoin in de hele wereld; onder andere Microsoft, Dell, Wikipedia en PayPal.
De prijs van bitcoin stijgt naarmate het gebruik toeneemt. Sinds 1 april 2017 erkent ook de Japanse Centrale Bank de bitcoin als wettig betaalmiddel. De Japanners kunnen nu al in meer dan 250.000 restaurants digitaal afrekenen met de bitcoin. Naar verwachting zal de detailhandel in de komende maanden volgen.
Rusland
Onlangs kondigde Rusland aan het gebruik van digitale valuta’s te willen legaliseren. Een groot verschil met 2016, toen de Russen met gevangenisstraffen dreigden tegen mensen die handelden in virtuele valuta’s. Het Kremlin experimenteert vermoedelijk met cryptocurrency door de zwakke roebel. Deze munt is zwak geworden door de lagere olieprijs en de westerse economische sancties.
Beleggen in bitcoins blijft spannend
Bitcoin is geen geld, maar een code om transacties te verwerken over de blockchain. Aangezien dit wel een waarde vertegenwoordig en er steeds meer transacties worden gedaan veroorzaakt de verhoogde vraag vanzelf een waarde. Slimme mensen kopen ze daarom nu al. En hoe meer mensen kopen hoe hoger de waarde, omdat ze allemaal in de blockchaincode geloven. (voorbeeld van beleggen met bitcoin: https://quebreda.nl/blog-070417)
Zoals met alle beleggingen geldt natuurlijk ook voor de bitcoin de simpele vuistregel dat het succes afhangt van het kiezen van het juiste in- en uitstapmoment. Wie aan het begin van het jaar is ingestapt in de bitcoin heeft nu een rendement richting de 150%.
Jos Quaedvlieg van Quebreda Social Media Coach
Wilt u ook tijdelijk geholpen worden met Social Media zoals LinkedIn of wilt u een training volgen voor bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn of Twitter neem dan contact met Jos.