Fintech ook in Nederland

Fintech is innovatie in financiële diensten zowel in de bancaire als de verkeringsbranche. In de verzekeringswereld heet het meer efficiënt maken van de dienstverlening “InsurTech”. Bij betalingen zijn sinds een paar jaar zogenaamde digital wallets and peer-to-peer payments populair aan het worden.

Nummer 19 van de top 100 Fintech is een Nederlands bedrijf namelijk Adyen uit Amsterdam. Ze bieden sinds 2006 financiële voorschotten aan 3.500 klanten om wereldwijde betalingen te aanvaarden met een enkel wereldwijd platform. Adyen stelt bedrijven in staat om online betalingen te verwerken, ook via mobiel met 250 betaalmethoden en 187 soorten valuta. Daarbij is de technologie de drijvende kracht om die veranderingen ook mogelijk te maken. Door de opkomst van Fintech komen er nieuwe partijen en oplossingen bij, die de ondernemer helpen bij snellere en efficiëntere manieren van betalen, financieren, sparen, beleggen. Maar ontwikkelingen in Fintech raken ook het werk van accountants, als het gaat om werkzaamheden op administratief- en fiscaal gebied of het samenstellen of controleren van jaarrekeningen.

Fintech heeft ook een grote impact op de manier waarop de ondernemer nu zijn betalingsverkeer heeft georganiseerd. Er komen partijen bij die oplossingen zullen aanbieden voor het betalingsverkeer, zonder dat daar nog een bank aan te pas hoeft te komen. Denk hierbij aan mobiel geld, cryptocurrency zoals bitcoins, Paypal of de nieuwe betaalmuren van Apple of Google.

Maar Fintech gaat verder. Het zorgt ook voor veranderingen in de wijze waarop geadministreerd wordt, aangiften worden verzonden en financiële verantwoordingen tot stand komen. Dat zal zeker het geval zijn als blockchain definitief doorbreekt. Dat raakt uiteindelijk de totale verantwoordingsketen.

Wilt u ook tijdelijk geholpen worden met Social Media zoals LinkedIn of wilt u een training volgen voor bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn of Twitter neem dan gerust contact met Jos Quaedvlieg via jos@quebreda.nl of via tel  06-30152892. Voor meer informatie zie ook www.quebreda.nl