Facebook


FB

Facebook kan u verbinden met iedereen die u kent en u kunt foto’s en interessante verhalen delen. Hoewel Facebook in het begin vooral privé gebruikt werd, verbinden steeds meer zakenrelaties over Facebook. Het is ook een populair kanaal voor bedrijven om hun achterban te (ver)binden en de online dialoog aan te gaan.

Voordelen van Facebook
Een aantal voorbeelden van Facebook op een rij.

  • Er is een enorme keuze aan applicaties op Facebook. U kunt heel veel verschillende leuke en interessante dingen doen met uw contacten.
  • Het is erg interessant om in de profielgegevens van andere mensen te snuffelen. Facebook bevat een schat aan informatie. Zo kunt u bijvoorbeeld volledig anoniem foto’s bekijken van vrienden van vrienden die u zelf nooit zou durven aanspreken.
  • Er zijn zeer veel foto’s. Anders dan op andere social networking sites worden er op Facebook bijzonder veel foto’s gepost.
  • Iedereen zit op Facebook of toch bijna. Veel kans dat u uw ex terugvindt, oude klasgenootjes, etc. En dat is erg interessant allemaal…

Facebook Messenger
Facebook Messenger bevat meer codes om gebruikers te bespioneren, dan spyware die daar specifiek voor is ontworpen. Zo weet Facebook waar je op tikt, hoe vaak een toestel horizontaal of verticaal wordt gebruikt en hoe lang de gebruiker in de app zit versus hoe lang deze op de achtergrond draait. Daarnaast heeft Facebook ook inzicht in de wifi-netwerken waar een gebruiker mee verbonden is en welke andere applicaties er op het toestel draaien. Facebook Messenger is sinds kort verplicht voor Facebook-gebruikers die willen chatten met anderen. Eerder kon dat nog vanuit de app van Facebook zelf.