Fintech Holland; een stap verder

QueBreda was 10 maart 2017 in Amsterdam aanwezig bij het interessante startup-event van Holland FinTech. Zie hiervoor onze vorige blog.

Op 7 april werd deze dag opgevolgd op het Hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht. De meest interessante zet ik voor je op een rijtje:

De eerste pitch was van Flymble (Nederland), een online platform dat reizen makkelijker, toegankelijker en betaalbaarder maakt, doordat de vlucht  via sociale netwerken te boeken is en het geeft gebruikers de optie om de kosten te spreiden in maandelijkse betalingen. Flymble is nu bezig met het het genereren van boekingen in een open bèta. Zij besloten hun pitch met de aankondiging dat zij komende augustus hun startup-plannen gaan lanceren in het Verenigd Koninkrijk.

Vervolgens kwam Milestone (Nederland), de start-up die gebruikmaakt van een datadriven benadering voor het leveren van hulpmiddelen waarmee beleggers beter investeringen en leningen begrijpen en uitvoeren.  Het is de eerste verzamelaar van peer-to-peer (P2P) crowdfunding platforms in  Europa die zich richt op ervaren beleggers.

WolfWay (Italië) presenteerde haar innovatieve oplossing voor unieke investeringsmogelijkheden: analyseren marktdynamiek op basis van investeerdersgedrag. WolfWay helpt haar gebruikers  individuen en groepen van personen te volgen om betere beleggingsbeslissingen te nemen. Het bedrijf heeft al meer dan 3.000 beleggers, die terug kijken naar een rendement van 26%.

Immo (Bulgarije) biedt een technologische oplossing voor verzekeringstussenpersonen, met een slim back-officesysteem, een online verkoopplatform en een mobiele app. Deze startup heeft reeds een overeenkomst met een Europese verzekeringstussenpersoon die actief 50 kantoren en 12 websites heeft.

SeedWise.Capital (Nederland), presenteerde een nieuw fonds speciaal voor veilige digitale valuta investeringen. Zij streven naar het verkleinen van het risico van de handel in Bitcoins. (lees meer over bitcoins en blockchain in onze voorgaande blogs)

Ook interessant was Spendolater (UK), een startup die financiële instellingen helpt met het aanbieden van micro investeringen via de mobiele applicatie.

 

Benieuwd hoe FinTech zich verspreidt over de wereld? Je ziet het in deze interessante video.

FinTech weet ons te boeien en zit vol interessante ontwikkelingen. We gaan dit zeker volgen en houden je op de hoogte.

Jos Quaedvlieg van Quebreda Social Media Coach