Google+


Google+

Google+ is het Social Media-kanaal van Google. Op dit kanaal volgt u mensen om te zien wat zij te vertellen hebben. Daarnaast kunt u uw eigen berichten weer delen met hen.

U heeft verschillende mogelijkheden tot interactie via Google+, bijvoorbeeld via chatten en videobellen. Google+ heeft een strak en minimalistisch design, daardoor vind ik het netwerk functioneel en prettig in gebruik. Er is niet veel afleiding aanwezig, waardoor u zich kunt focussen op het onderwerp waar het over gaat. Visueel zijn onderdelen mooi vormgegeven, bijvoorbeeld bij het plaatsen van personen in circles (lees verderop wat dit zijn). Graag vertel ik u iets meer over de werking en functies van Google+.

Profiel
Om te starten met Google+ maakt u eerst een profiel. U maakt een profiel aan met een Google-account. Het is slim om hiervoor het Google-account te kiezen dat u het meest gebruikt. Het is daarom handig om een privé e-mailadres te gebruiken dat van uzelf is en bijvoorbeeld geen e-mailadres van uw werk.

Een profiel is bedoeld voor persoonlijk, niet commercieel gebruik. U geeft dus uw eigen naam op voor het profiel. Vervolgens geeft u alle informatie op die u over uzelf vrij wilt geven en kunt u gebruik gaan maken van het kanaal.  In uw profiel beheert u welke informatie personen van u kunnen zien, zoals uw omschrijving, contactgegevens en links naar andere websites.

Circles
Met circles rangschikt u contacten. U kunt bijvoorbeeld een circle maken waarin u vrienden opneemt of rangschikken op interesses. Deel personen in één of meerdere circles in. Bij ieder bericht dat u zelf deelt kunt u aangeven voor welke circle het is bedoeld en wie dit bericht dus kunnen lezen. U kunt ook kiezen om uw bericht met één persoon te delen, waardoor het een privébericht wordt.