Handen schudden populairder dan snel verbinden

Tijdens mijn Facebook- en LinkedIntrainingen zeg ik vaak dat ik verzoeken om contact in principe altijd zal accepteren, terwijl de meeste deelnemers zeggen liever te kiezen voor het ‘handenschuddenmodel’.

handen schudden

Dit model gaat er van uit dat als ik iemand nog nooit persoonlijk gezien heb of de hand heb gedrukt, ik deze ook niet ga accepteren via LinkedIn of Facebook.  Daardoor mis je veel kansen op een leuk zakelijk contact, via iemand die op zoek is naar een zakelijk contact of product of dienst in jouw regio. Moeten bijvoorbeeld HRM-professionals nu juist wel of niet via LinkedIn verbonden zijn met potentiële werknemers of moeten zij een professionele afstand tot deze LinkedIn-accounts houden?

Waarom ben ik lid van de LinkedIn Open Networker (OPEN LION) ?
In principe accepteer je altijd de leden van OPEN LION, met de gedachte dat je nooit weet wanneer je dat contact nodig hebt of wanneer jij dit lid kunt helpen. Als je dit uitgangspunt volgt, dan is de regel “Hoe meer connecties je hebt, hoe beter”. Hoe meer connecties je hebt, hoe gemakkelijker je gevonden wordt via zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google.

LinkedIn is vooral een B2B-model, waardoor het risico dat je wordt bedolven onder anonieme e-mails behoorlijk klein is. Zeker als je LinkedIn vergelijkt met Facebook, is het risico heel klein.

Als je ooit van koers veranderd en je droom wilt laten uitkomen, is het handig om overal op de wereld contacten te hebben via bijvoorbeeld de LinkedIn Open Networker-connecties.

Meer informatie over de LinkedIn Open Networker:

Weten of u een LION kunt zijn? Neem nu contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Jos Quaedvlieg van Quebreda Social Media Coach