Heeft u contact met uw collega’s op Social Media?

Wat doet u als u een collega tegenkomt op Facebook, Twitter, Whats app of bijvoorbeeld Tinder?

Gaat u die persoon ontwijken of houdt u contact, maar verzwijgt u dit op kantoor? Lastige situatie, vooral als uw collega zich van een heel andere kant laat zien op Social media. Waar liggen de grenzen ? En heeft u al eens nagedacht over wat u eigenlijk zelf wilt?

Een interessant voorbeeld is de recente discussie over de vrouw die Facebook aanklaagt in verband met wraakporno. Zo’n situatie heeft vervelende gevolgen voor de gedupeerde. Maar ook het delen van privé berichten of foto’s uit uw privé leven kan ‘schade’ toebrengen aan uw werkrelaties.

Kortom niet alleen tieners zijn bezig met hun (semi-openbare) privé-leven. Ook volwassenen staan in dubio en zelfs beroemdheden zien pikante foto’s van hun Instagram worden geopenbaard na een hack (bron).

Ook hierbij kan Quebreda uw bedrijf helpen. Als onderdeel van het Social Media Plan komt niet alleen het doel van Social Media binnen uw bedrijf aan bod, maar ook de richtlijnen waar aan alle medewerkers zich moeten houden qua communicatie naar de buitenwereld én intern. Eén van de eerste bedrijven die hiervoor een protocol opstelde was de vakbond CNV in 2010 en later ook TNT. Zie ook www.quebreda.nl voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen.

Jos Quaedvlieg van Quebreda Social Media Coach