Instagram


Instagram

Instagram is een gratis mobiele app om digitale foto’s of video’s uit te wisselen middels mobiele apparaten. De foto’s en video’s kunnen digitaal gefilterd en uitgewisseld worden op Social Media, zoals die van Instagram zelf. Instagram levert vierkante foto’s af, in plaats van rechthoekige.

In 2013 kwam het ook uit op de Windows Phone. Instagram wordt verspreid via de App Store (iOS), Google Play en Marketplace (Windows Phone Store). Ook werd de ondersteuning voor het uploaden van video’s toegevoegd.

Het leuke aan de app Instagram is dat u heel snel mooie foto’s kunt maken met uw telefoon en die eenvoudig kunt delen met de rest van de wereld. Met meer dan 1 miljoen gebruikers per maand en sterren als Rihanna die foto’s uploaden, kan niemand er meer omheen. Instagram is hot en happening!

Wat kun je met Instagram?
Vooral het mooier maken van uw foto’s maakt deze app enorm populair. Dat doet u met een filtertje dat u, na het maken van uw snapshot, over uw foto heen legt. Zoals ‘Earlybird’ of ‘X-Pro II’. De meeste filters zorgen voor een ouderwetse of kleurrijke sfeer die veel mensen mooi vinden. Een normale foto die u maakt met uw telefoon is vaak nogal gewoontjes, de camera is meestal niet van hele goede kwaliteit. Maar met een fancy Instagram-filtertje wordt uw foto bijzonder en is de belichting altijd in orde. Het maakt het opleuken van saaie kiekjes heel eenvoudig.

Waarom is het zo populair?
Foto’s maken, delen & kijken is leuk. Dat vinden in ieder geval 100 miljoen actieve gebruikers per maand. Sterren als Oprah Winfrey, Rihanna, Kim Kardashian, Nicki Minaj en Anouk posten er ook privéfoto’s op. En ook veel jongeren geven via Instagram een kijkje in hun leven. Volgens trendwatchers zijn tieners en twintigers tegenwoordig meer actief op Instagram dan op Facebook.

Let goed op! Als uw account niet beveiligd is, kan iedereen over de hele wereld uw foto’s zien en door een schermafbeelding te maken, kunnen ze de foto ook bewaren en bewerken. Realiseer u dus goed dat iedereen u kan volgen en uw fotostream kan bekijken. Er is wel een optie om uw foto’s te beschermen; dan zet u uw account op slot en kunt u zelf beslissen of u iemand als volger toelaat of niet.