Social media Antropoloog

Cees Rijnen ken ik al 6 jaar. Cees is een warme Brabander, die passievol kan vertellen hoe en waarom hij een foto maakt vanuit zijn gevoel. Graag kijk ik mee met Cees en kom ik in een andere cultuur, ver weg in Myanamar. Door de foto’s voel ik mij er snel thuis. Mensen, tempels, het dagelijks leven, alles komt voorbij. Vastgelegd voordat de grote verandering begon in dit tropische paradijs. Door deze foto’s voel ik mij weer terug in Suriname in de drukke stad met veel verschillende mensensoorten.

Dicht bij de natuur voelde ik mij, slapend in een hangmat in een dorp met Marrons. Ook bij de foto’s Cees voel ik deze oerkracht van de volksstam en de oorspronkelijkheid  van inwoners in een oud, oud land. Daarom kies ik de mooiste foto’s van Cees project Myanmar Pure om te gebruiken voor mijn Social Media en andere online uitingen, zoals de blog en onze website. Voor een uniforme digitale vestiging.

Persoonlijke ervaringen op Social Media

In het geval van Cees zijn de foto’s van Myanmar een perfect voorbeeld van een persoonlijke ervaring zakelijk delen. Persoonlijk is hij een liefhebber van Myanmar en als fotograaf is zijn project ook goed te gebruiken op zijn website en Social Media. Om met anderen te delen wat hij kan en graag doet.

In uw bedrijfstak is het een stuk lastiger om gebeurtenissen of persoonlijke ervaringen te delen met uw zakelijke contacten via Social Media. Het is goed afwegen wat u beter niet of juist wel deelt. Voor veel mensen zijn uw website en Social Media toch de eerste indruk die u maakt.

Het is daarom goed om na te denken over wat u van uzelf en uw bedrijf wilt laten zien. Wat wilt u bereiken met uw berichten op Social Media en wat kan u doen om dat doel te bereiken?  Jos kijkt en denkt met u mee en maakt samen met u een plan om Social Media doeltreffend in te zetten.

Jos Quaedvlieg van Quebreda Social Media Coach