Via Breda als onderdeel van grenzeloze Internationale Schakelstad

Als bestuurslid van de BusinessClub De Drie Hoefijzers heb ik interesse in de toekomst van ondernemend Breda, vooral in het gebied rondom het station van Breda. Zo zorgen we ervoor dat we als stad aantrekkelijk zijn én blijven voor bezoekers, bedrijven, bollebozen en bewoners. Wij gaan op 3 niveaus schakelen: Schakelen op assen: Breda is een internationaal knooppunt in Noordwest Europa waar auto- en spoorwegen samenkomen. In 2030 sta je vanuit Breda in drie kwartier in Parijs, Londen, Berlijn of Kopenhagen. Schakelen op kwaliteit: Breda is een fantastische stad om te wonen en werken in een groen en historisch decor. In 2030 is Breda de eerste Europese stad in een groen park. Schakelen met elkaar: Breda is een stad waar mensen elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen. In 2030 heeft Breda een stadsambassade in vijf metropoolsteden waar we wereldwijd mensen inspireren met deze ontmoetingen en uitwisseling van kennis.

In de periode 2010-2030 wordt de Spoorzone van Breda onder de naam ‘Via Breda’ getransformeerd tot een nieuw stadsdeel met kansen voor wonen, werken en cultuur. Een vernieuwende en uitdagende aanvulling op de stad. Het nieuwe Station Breda, de hogesnelheidstrein (HSL) en een Hoogwaardige Openbaar Vervoer Verbinding (HOV)  garanderen de bereikbaarheid van de stad.

Straks gaat men niet meer langs Breda, maar Via Breda als zowel het station, de kantoren en de rechtbank zijn gerealiseerd en in gebruik genomen. Nieuwe bewoners hebben hun intrek genomen in woningen op het voormalige terrein van brouwerij Drie Hoefijzers.  Ook is er meer ruimte gekomen voor ondernemers. BusinessClub De Drie Hoefijzers is er voor contacten tussen ondernemers en decisionmakers waarvan de onderneming gevestigd is in Spoorzone Breda.

Wilt u ook tijdelijk geholpen worden met Social Media zoals LinkedIn of wilt u een training volgen voor bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn of Twitter neem dan gerust contact met Jos Quaedvlieg via jos@quebreda.nl of via tel  06-30152892. Voor meer informatie zie ook www.quebreda.nl