Whatsapp


Whatsapp

Whatsapp is een gratis berichtenservice waarmee u uw vrienden, collega’s of relaties een tekstbericht stuurt. Zie het als het versturen van een sms’je, maar dan over het internet. Het programma heeft ook een groepsgespreksfunctie, zodat u het berichtje naar meerdere mensen zendt. Wanneer deze antwoorden, krijgen alle mensen in de groep dit te lezen. Maar behalve tekstberichten, verstuurt u ook foto’s, video’s, geluidsopnames en zelfs uw locatie via Google Maps.

Hoe werkt het en wat kost het?
Whatsapp werkt heel simpel. Na installatie voert u uw nummer in en u krijgt meteen een lijst van al uw contacten die Whatsapp al geïnstalleerd hebben. Zo begint u dus meteen met ze te kwebbelen. U hoeft zich ook niet in te houden, er zijn geen grenzen aan de lengte van een bericht. Wilt u uw verhaal alsnog in meerdere berichten verzenden, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Het versturen is geheel kosteloos, op het dataverbruik na. Zit u te chatten via wifi, dan gaat zelfs het zenden van grotere bestanden niet ten koste van uw databundel. Met andere woorden: Whatsappen is gratis!

Voor welke telefoons bestaat WhatsApp?
U kunt deze app downloaden (en gebruiken) als u in het bezit bent van een iPhone, een Android, BlackBerry, Symbian-toestel, Java-telefoon of Windows Phone 7. Heeft u geen smartphone, maar wilt u wel Whatsappen? Lees dan Merijns artikel over WhatsApp op uw pc: http://editorial.nl.softonic.com/hoe-gebruik-je-whatsapp-op-een-pc