Stop met verkopen, begin met helpen!

Mensen hebben een hekel aan verkopers, maar willen wel graag geholpen worden. Als je eerst geeft kun je eventueel later een koper terug verwachten. Natuurlijk gaat dit niet altijd op, maar als wij er nu eens vanuit gaan dat dit wel de meerderheid betreft, dan is het helpen van bijvoorbeeld 10 mensen al veelbelovend.

Wees daarbij jezelf, dat wekt vertrouwen. In plaats van bluffen dat je alles weet, bent en kent. Stel daarbij jouw ideale klant centraal. Ga die speciale bedrijven volgen op LinkedIn, Twitter en Facebook. Schrijf ook regelmatig een blog, vlog of schrijf een nieuwsbrief die je deelt via Social Media.

Gebruik daarnaast  jouw bestaande klanten als ambassadeurs en laat ze een kort stukje schrijven op jouw website of jouw “Aanbevelingen” op LinkedIn. En in ieder geval één van de “Skills” aanklikken op jouw LinkedIn. Als er budget is kun je ook nog kiezen voor advertenties op LinkedIn.

Volg ook Influencers zoals @Corinnekeijzer en lees haar tips zoals ‘Maak gebruik van je statistieken op LinkedIn’.

Kortom: volg ideale klanten en probeer te helpen bij potentiële klanten. Dit is ook te zien bij gefortuneerde zakenmensen, zoals Bill Gates en Mark Zuckerberg, die miljarden weggeven. Niet alleen om fiscale redenen, maar ook vanwege het gevoel om te kunnen delen. Zuckerberg sloot zich eerder al aan bij het initiatief van Microsoft-oprichter Bill Gates om miljarden te investeren in onderzoek naar duurzame energie. Geven loont!

Weten hoe jij kunt helpen in plaats van verkopen? Vraag dan een gesprek aan met Jos Quaedvlieg. Dan kijken we samen naar jouw mogelijkheden en hoe deze in te zetten op Social Media gebied.

Jos Quaedvlieg van Quebreda Social Media Coach

1 reactie op Stop met verkopen, begin met helpen!

  1. Hee Jos,

    Je gemist bij de bitterballenborrel. Hoe staat het leven? Binnenkort even bijpraten en netwerken?

    Groet, Renée.

Reacties zijn gesloten.